امروز استفاده از کناف سقف کاذب به یکی از ملزومات دکوراسیون تبدیل شده است. جذابیت و جلوه بصری کناف سقف کاذب باعث شده تا طراحان دکوراسیون بسیاری به آن جذب شوند. امروزه در بسیاری از مکان‌ها شاهد حضور کناف سقف کاذب و انواع مختلف آن هستیم. یکی از انواع کناف سقف کاذب تایل گچی است. شاید نام تایل گچی به گوشتان خورده باشد. امروز تایل‌های گچی به یکی از ابزارهای جادویی برای تحول دکوراسیون تبدیل شده‌اند. 

پیدایش تایل گچی، یک مسئله جدید نیست، بلکه تایل گچی یکی از مصالح قدیمی محسوب می‌شود. در گذشته نیز از تایل گچی برای دیوار و سقف استفاده می‌شد. برای آشنایی بهتر با تایل‌های گچی، بهتر است اطلاعاتی درباره تاریخچه آن نیز کسب کنید. ما در این مقاله قصد داریم به چگونگی پیدایش تایل گچی، مخترع و اولین کشور تولید کننده آن بپردازیم. اگر شما نیز علاقه‌مند به دریافت اطلاعات بیشتر درباره تایل گچی هستید، بهتر است این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

 تاریخچه پیدایش تایل گچی

 برای اولین بار تایل گچی توسط آگوستین ساکت آمریکایی استفاده شد. آگوستین ساکت صاحب کارخانه کاغذ سازی بود و در سال ۱۸۹۴ کاربرد جدیدی برای کاغذ ابداع کرد. این کاربرد جدید کاغذ که توسط آگوستین ساکت کشف شده بود، بعدها به نوعی کناف سقف کاذب تبدیل شد. در واقع طرح اصلی و اولیه کناف یا تایل گچی متعلق به ساکت بود. به عبارتی ساکت مخترع اصلی تایل گچی محسوب می‌شود و افراد دیگری که نام آن‌ها در کنار تایل گچی آورده می‌شود، توسعه دهنده طرح ساکت هستند. 

تایل گچی آگوستین ساکت با ضخامت ۵ میلیمتری و از ۱۰ لایه کاغذ تشکیل شده بود‌. کاغذها با استفاده از گچ به هم چسبانده شده بودند. پس از همه‌گیرشدن ابداع تایل گچی توسط آگوستین ساکت در سال ۱۹۰۹ فرد دیگری به نام استفان کلی، اختراع ساکت را بهبود بخشید. با گذشت زمان انواع تایل گچی در بازار رایج شد و تایل‌های گچی دیواری، تایل گچی پی‌وی‌سی و تایل گچی روکش آلوینیومی نیز محبوبیت به دست آوردند. در حال حاضر در سراسر جهان شاهد حضور انواع تایل گچی هستیم.  

در سال ۱۹۱۷ در شهر لندن اولین کارخانه مربوط به تایل گچی ظاهر شد. این کارخانه، اولین کارخانه کناف سقف کاذب کشورهای اروپایی محسوب می‌شد. با گذشت زمان در سال ۱۹۳۲ آلمان نیز به عرصه تولید کنندگان تایل گچی پیوست. در کشور آلمان برادران کناف تولیدات خود را در زمینه تایل گچی راه‌اندازی و در سراسر جهان شناخته شدند. در طول جنگ جهانی اول و دوم از تایل‌های گچی استفاده فراوانی می‌شد. پس از پایان جنگ استفاده از تایل گچی اتمام نیافت و در سال ۱۹۴۷ یک شرکت سوئدی شروع به تولید و گسترش برند خود در زمینه تایل گچی کرد. این شرکت سوئدی Giprok نام داشت.

ماندگاری تایل‌های گچی در صنعت دکوراسیون

با گذشت این مدت زمان طولانی، همواره تایل‌های گچی در صنعت دکوراسیون باقی مانده‌اند. ماندگاری تایل‌های گچی در صنعت دکوراسیون به قدری است که می‌توان گفت این تایل‌ها به یکی از اجزای جدا نشدنی دکوراسیون داخلی تبدیل شده‌اند. امروزه تایل‌های گچی، یک محصول لوکس محسوب می‌شوند. تایل‌های گچی پوشش مناسبی برای تأسیسات و اتصالات زیر سقف هستند. 

امروزه می‌توان از این سازه‌ها در مکان‌های مختلف از جمله ساختمان‌های مسکونی، اداری، پارکینگ‌ها، مغازه‌ها، ساختمان‌های تجاری، سالن‌های همایش و کنفرانس، تالارها، آشپزخانه‌ها و رستوران‌ها و همچنین سرویس‌های بهداشتی استفاده کرد. شاید تایل گچی در گذشته بسیار ساده بود و تنها از کاغذ و گچ ساخته می‌شد؛ ولی با گذشت زمان شاهد تحولات عظیمی در تایل‌های گچی هستیم. امروزه برای تایل‌های گچی ای جی وی روکش‌های مختلفی تعبیه می‌شود. هر یک از این روکش‌ها، مزایایی همراه خود دارند.

کشورهای تولید کننده تایل گچی ای جی وی

امروزه تولید کنندگان زیادی پا به عرصه تولید تایل‌های گچی نهاده‌اند. بازار عربستان سعودی در زمینه تولید کناف و تایل‌های گچی بسیار افزایش یافته است. عربستان سعودی توانسته در زمینه تولید تایل گچی ۱۲ درصد نسبت به سال گذشته خود افزایش تولید داشته باشد. امارات متحده عربی، اردن و آفریقای جنوبی مقاصد صادرات تایل گچی عربستان سعودی محسوب می‌شوند. 

در واقع ۴۱ درصد از کل صادرات تایل‌های گچی عربستان سعودی به این سه کشور اختصاص دارد. طبق آمارهای به دست آمده بزرگ‌ترین کشورهایی که آمار تولید تایل گچی را در سال گذشته کسب کرده‌اند، کشورهای چین، ایالات متحده آمریکا و ژاپن هستند که ۴۲ درصد تولیدات جهانی را بر عهده داشته‌اند. کشورهای پاکستان و ایران در رده‌های بعدی قرار دارند.