آیا به جذابیت کناف سقف کاذب پی برده‌اید؟ امروزه به عقیده بسیاری از افراد و همچنین بسیاری از طراحان دکوراسیون داخلی، کناف سقف کاذب از زیباترین عناصری محسوب می‌شود که می‌توان از آن برای سقف استفاده نمود. تنوع این کناف‌ها بسیار بالا بوده و هر فردی هر مدل یا طرحی را که بخواهد، می‌تواند در سقف خود داشته باشد. اگر سقف دارای نور پردازی و جذابیت بسیار بالایی باشد، می‌تواند نقطه قوت دکوراسیون محسوب شود. در بسیاری از مکان‌ها و محل‌ها می‌توان از سقف کاذب استفاده کرد. اگر شما هم به دنبال انتخاب یک سقف کاذب مناسب هستید، می‌توانید این مقاله را مطالعه کنید تا بیشتر با سقف کاذب آشنا شوید. در این راستا قبل از هر موضوعی بهتر است با سازه و متعلقات کناف آشنا شوید، به همین دلیل ما قصد داریم به طور ویژه به این موضوع بپردازیم. 

سازه‌های کناف سقف کاذب گچی

سازه‌های کناف، تشکیل شده از ورقه‌های فولادی گالوانیزه هستند. ضخامت این ورقه‌ها 0.6 میلی متر است. تکنولوژی استفاده شده برای تهیه سازه‌ها، تکنولوژی سرد نورد محسوب می‌شود و ساخت آن‌ها با استفاده از دستگاه رول فرمینگ صورت می‌گیرد. مقاطع استاد و رانر از جمله مقاطعی هستند که در کناف مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

استاد

یکی از اجزا و عناصر عمودی کناف استاد محسوب می‌شود. استاد در 3 شماره در بازار موجود است. استاد را برای فواصل 30 الی 60 سانتی متری مورد استفاده قرار می‌دهند. در انتها اتصالات برقی را نصب و کناف گچی را تعبیه می‌کنند. 

رانر

یکی از اجزای افقی کناف رانر محسوب می‌شود. این سازه نیز از جمله سازه‌های تولید شده در سه شماره است. رانر به همراه استاد در بهبود عملکرد کناف نقش مؤثری ایفا می‌کند. از رانر در اطراف بازشوها استفاده می‌شود. 

سازه پشتیبان

یکی از اجزا اصلی کناف، سازه پشتیبان محسوب شده و می‌تواند برای نصب لوله‌های رادیاتور و فاضلاب مورد استفاده قرار بگیرد. کار اصلی سازه پشتیبان انتقال وزن این تأسیسات به استادهای مجاور محسوب می‌شود. 

قطعه اتصال سازه پشتیبان

با استفاده از قطعه اتصال سازه پشتیبان و سایر سازه‌ها می‌توان یک سازه پشتیبان برای نصب باکس‌های برق ایجاد کرد.

سازه محافظ گوشه

کرنر بید یا سازه محافظ گوشه برای کنج‌های خارجی کناف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع نقش اصلی این سازه، جلوگیری از آسیب ناشی از ضربه محسوب می‌شود. سازه مورد نظر می‌تواند تأثیر بسزایی در یکنواختی کناف داشته باشد. 

سازه لبه

از دیگر سازه‌های مورد استفاده در کناف می‌توان به سازه لبه یا جی بید اشاره کرد. با استفاده از این سازه می‌توان لبه‌های انتهای پانل گچی را صاف و یکنواخت کرد. علاوه بر این، سازه مورد نظر قادر است از آسیب ناشی از ضربه در قسمت لبه آزاد کناف، جلوگیری کند. 

سازه درز انقطاع

کناف‌هایی که در ابعاد بزرگ و در متراژ طولانی مورد استفاده قرار گیرند، دارای درز انقطاع هستند و در چنین شرایطی از سازه درز انقطاع برای پوشش دادن درز استفاده می‌شود. 

سازه تراز نبشی

سازه تراز نبشی در قسمت اتصال دیوار و سقف نصب می‌شود. این سازه دارای خط سایه و خط ساده است. از قسمت خط ساده معمولاً برای تزیین استفاده می‌کنند. 

آویز سقف

آویزهای کناف معمولاً به صورت سیم مفتول هستند. اگر آویز سقف بلند باشد باید با فنر قابل رگلاژ به سقف متصل شود. 

متعلقات کناف سقف کاذب گچی

کناف سقف کاذب گچی، علاوه بر سازه‌ها، دارای یک سری متعلقات نیز می‌باشد. از متعلقات کناف سقف کاذب گچی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • نوار درز گیر: برای حفظ یک دستی سطح سقف و همچنین پوشاندن درزها، از نوار درزگیر استفاده می‌کنند. 
  • نوار چسب جداکننده: جهت پیشگیری از ایجاد هرگونه ترک در صفحات گچی، از نوار چسب جداکننده استفاده می‌شود. 
  • بتونه درزگیر: برای درزگیری کناف گچی، از بتونه درزگیر استفاده می‌شود. 
  • پودر ماستیک یا گچ پوششی ماستیک: پس از درزگیری می‌توان از پودر یا گچ پوششی ماستیک برای یک دست کردن سطح کناف استفاده کرد. پس از این کار، کناف برای رنگ آمیزی آماده می‌شود. 

علاوه بر موارد ذکر شده یک سری پیچ‌ها برای اتصال سازه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این پیچ‌ها می‌توان به پیج نوک تیز اتصال پانل به سازه کناف، پیج سرمته‌ای اتصال پانل به سازه کناف، پیچ نوک LB تیز اتصال سازه به سازه، پیچ سرمته‌ای اتصال سازه به سازه و همچنین پیچ اتصال سازه به ساختار خشک اشاره کرد.