چرا باید از دیوار پیش ساخته ای جی وی استفاده کنیم؟

توجه: دیوارهای پیش ساخته ای جی وی!!! دیوار کاذب کناف نیست ،شباهت دیوار ای جی وی شاید نزدیک با دیوار کاذب کناف باشد، اما صد درصد متفاوت است .

این مقاله : 20 دقیقه از وقت گرانمایه شما را خواهد گرفت ،اما قطعا شما را به مسیر اقتصادی و استاندارد در ساخت وساز هدایت خواهد کرد .
دراین نوشتار قصد داریم به چرایی و بررسی استفاده از دیوار پیش ساخته ای جی وی بپردازیم .

همانگونه که میدانید در زلزله استان کرمان شهرستان بم با تلفات انسانی بسیار بالا مواجه شده و هم وطنان زیادی از زن وکودک و پیر وجوان جان خود را ازدست داده و واقعه تلخ وهولناکی را در سال 1388 رقم خورد.زلزله یک پیامد طبیعی است که تمام جهان با آن درگیر هستند و به دنبال راه کارهایی برای مقابله با آن وکاهش تلفات انسانی و خسارات مالی بوده و دراین حوزه کشور ژاپن به دست آورد های خوبی رسیده واین دست آوردها را دراختیار بشر قرار داده است تا برای نجات جان انسان ها به سهم خود کمکی کرده باشد.

طبق بررسی ها وتحقیقات از مناطقی که حادثه زلزله در آن ها رخ داده ،محققان و دانشمندان به یک نتیجه قطعی رسیده اند :هرگز نمیشود از وقوع زلزله جلوگیری کرد !اما میتوان مانع تلفات انسانی و خسارات مادی شد.با توجه به بررسی های میدانی که آخرین آن زلزله ترکیه در مرز سوریه بود و تمام فاکتورهایی که باعث تلفات انسانی بالا و خسارات سنگین ناشی از وقوع زمین لرزه بود مجدد به ثابت کرد کهاین پیامد طبیعی به هیج عنوان قابل کنترل یا پیش بینی نیست .البته شاید با تحقیقات بیشتر و گسترش علم وماشین آلات بشر بتواند هنگام وقوع زلزله را ساعتاتی زودتر تشخیص داده و بلکل جلوی خسارات جانی را بگیرد !!! تکرارمیکنم : شاید

اگر بشر موفق به این امر گردد قطعا دیگر شاهد مرگ ومیر ناشی از زلزله نخواهیم بود اما همه محققان با همه ی تلاشی که میکنند فعلا بر این باورند که امکان تشخصی وقوع زلزله تا یک ساعت قبل به هیچ عنوان امکان پذیر نیست .خب ،راهکار چیست ؟ اصلا بشر به علم  وقوع لرزه تا یک ساعت قبل نیز پی ببرد ،چگونه جلوی خسارات مالی را باید گرفت .درطی پنجاه سال تحقیقات و بررسی دانشمندان تراز اول دنیا در سرفصل تلفات جانی وخسارات مالی برای آنها به اثبات رسیده که با تغییر در ساختار ساختمان ها میتوان از تعداد تلفات انسانی و خسارات مالی تا بخش قابل توجهی کاست که دراین امر کشور ژاپن یک نمونه و الگوی کاملا موفق است .
دانشمندان ژاپنی براین باورند که هرچه وزن ساختمان ومصالح به رفته در آن سبکتر باشد کاهش تلفات انسانی ومالی را به ارمغان میاورد.

بنده خود پس ازوقوع زلزله درشهرستان بم استان کرمان به منطقه حادثه دیده مراجعه وپس از بازدید از هزاران ساختمان تخریب شده به دو  نتیجه قطعی دست پیدا کردم . این دومورد در زلزله منطقه شهرستان بم از اساسی ترین دلایل تعداد کشته ها و خسارات مالی بود.

نخست : ساخت ساختمانها با اسکلت های غیر اصولی

دوم : دیوارهای بنایی سنگین
درمعقوله نخست سالهاست که با کمک نهاد های نظارتی دولتی وخصوصی و مقررات وضع شده توانسته ایم به نتیجه مطلوب تری در حیث ساخت واجرا در اسکلت های ساختمان رسیده و تمام دستگاه نیز همت خود را براین گمارده تا این مهم تحقق عینی پیدا کنند و پس از سالها تلاش اکنون اسکلت ساختمان های کشور نمره 17 و قبولی را به خود اختصاص داده اند.البته نقش مهندسان محاسبات و سیستم های جامع محاسباتی نیزدر این خصوص بی تاثیر نبودند.
در زلزله بم و زلزله ترکیه بزرگترین دلیل خسارات جانی ومالی عدم ساختار صحیح اسکلت ساختمان ها و دیوار های بنایی سنگین بود.
درزلزله بم بنده ده ها مورد ساختمان را مشاهده کردم که ازنظر ساختار اسکلت پس از وقوع سرپا بودند !!! مانند تصویر پایین ،اما به علت استفاده از مصالح سنگین بنایی در دیوارها خسارات جانی چشمگیری را زلزله وارد کرد بود . یعنی برای بنده وبیشتر ناظرین این موضوع اثبات شده بود و قطعا باید چاره اندیشی میشد .

اما در بحث دوم و دیوار بنایی به طور تفسیل عرض کنم : در صدها ساختمان تخریب شده در زلزله استان بم بزرگترین دلیل خسارات جانی دیوار های بنایی با آن وزن های بسیار بودبیشتر کشته شدگان غالبا با برخورد جشم سنگین مانند آجر- سفال- بلوک وقطعات خرد شده بتن بود.به جرات میتوان گفت علت های خسارات جانی با درجه بندی یک تا سه به شرح ذیل بود"درجه اول :برخورد جشم سخت با ناحیه سر و صورت
درجه دوم :خفه گی ناشی از حجم آواردیوارهاپیرامونی و داخلی
درجه سوم :از هم گسستگی اسکلت ها که غالبا بتنی بودند .

ضمن اینکه وضعیتی اسف باری بر منطقه و محیط حاکم بود و کار امداد رسانی را به شدت سخت میکرد تراکم ساخت نیز درمنطقه نیز مزید بر علت شده بود.در طول مدت حضوردر منطقه زلزله زده یک ساختمان به عینه ندیدم که از دیوار پیش ساخته استفاده کرده باشند .شاید این سوال در ذهن شما پیش بیاید که آیا در زمان ساخت ساختمانهای شهرستان بم دیوارپیش ساخته وجود داشته یا نه ؟ که پاسخ مثبت است !اینکه چرا باوجود دیوار پیش ساخته ازاین دیوارها استفاده نشده بود نیز برای بنده سوالی بی پاسخ بود که با راه اندازی واحد تحقیقات در مجموعه هلدینگ ساختمانی پیگاژبا گذشت یکسال به نتایج جالبی رسیدیم که دراختیار شما قرار خواهم داد.
1-عدم اطلاع مهندسان معمار از دیوارهای پیش ساخته درایران
2- نداشتن توجیح اقتصادی در صنعت ساخت وساز
3- نداشتن قانون مدون و متولی لازم
4-عدم اطلاع رسانی شرکت های پیشرو در زمینه دیوارهای پیش ساخته

قطعا باعث شگفتی شما خواهد بود اگر بدانید : که درسال 1330 در زمان حکومت خاندان پهلوی فن آوری این دیوارها وارد ایران و با سرمایه گذاری بانک مسکن نیز کارخانه ایی در کشور احداث شده بود!!آنچه دراین تحقیقات باعث شگفت و افسوس تیم تحقیقاتی هلدینگ ساختمانی پیگاژ شده بود عدم اطلاع رسانی کامل و همه گیر درکشور- تصویب قانون عدم به کارگیری دیوار بنایی سنگین-آموزش سیستمی در دانشگاه ها و متولیان صنعت ساخت وساز- مهندسان معمار- مهندسان ناظر و متولی اصلی بلدیه زمان خاندان پهلوی و شهرداری زمان خودمان!فاصله زمانی از سال 1330 تا سال 1388 چیزی حدود 58 سال بود !ناگفته نماند از ساال 1330 تا 1388 در کشور بارها وقوع زلزله تیتر اول خبرها شده یود مانند زلزله رودبار منجیل .به هرتقدیر غفلت از اطلاع رسانی - محاسبات غیر اصولی سازه ساختمان ها - اجرای اصولی اسکلت ساختمان ها واستفاده از مصالح سنگین بنایی برای دیوار باعث وقوع حوادثی تلخ و هولناک در تمامی زلزله ها و حتی زلزله ترکیه بود.

شایان ذکراست اکنون درتمام دنیا استفاده از سقف های کاذب و تایل های گچی سقف کاذب به دلیلی سبکی فوق العاده با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی جای خود را به مصالح سنگین ازقیبل میلگرد ورابیتس و گچ داده است . وبا استقبال خوبی نیز از طرف سازندگان مواجه شده و از توجیح اقتصادی چشمگیری نیر برخوردار است جهت کسب اطلاعات بیشتر مقالات تایل های گچی سقف کاذب وسقف کاذب گچی را مطالعه نمایید.

اما بپردازیم به ادامه تحقیقات :
در بررسی های بیشتر ودقیق تر تیم تحقیقاتی هلدینگ پیگاژ به این حقیقت دست پیدا کرد که اگر ساختمانی با اسکلت بسیار محکم و مستحکم داشته باشیم و از دیوار با مصالح بنایی سنگین در ساخت ساختمان استفاده کنیم نتیجه به صورت ذیل میشود:
افزایش تلفات و جراحات انسانی
کاهش خسارات مالی

درتصویر پایین دقت کنید حتی دیوار داخلی تخریب و باعث تلفات انسانی شده است .

خب ،متولیان امر مانند سازمان نظام مهندسی و شهرداری قوانین واقدامات جدی را در دستور کار قرار داده بودند و قوانین مقررات ملی ساخت مسکن و مباحث بیست ودو گانه سازمان نظام مهندسی نیز فرهنگ سازی و آموزش را در دستور کار قرار داده بودند. اما حقیقت تلخ این است که با گذشت سالها هنوز به نقطه ایده ال نرسیده و اگر درکشور زلزله ایی رخ دهد متاسفانه شاهد مرگ و میر بسیار زیادی هستیم.چه بپذیریم یا نپذیریم استفاده از دیوار پیش ساخته ای جی وی در ساخت وساز جز اساسی ترین اجزا بوده و غفلت از آن جان هم وطنان و عزیزانمان در اقصا نقاط کشور را تهدید میکند.کشورایران در گسل لرزه بوده و هر لحظه امکان تکرار حوادثی چوت زلزله رودبار منجیل- شهرستان بم و جنوب کشو ترکیه خواهد بود . استان تهران نیز در چند قسمت روکسل لرزه است اما هنوز شاهد استفاده از دیواربنایی سنگین در ساخت وساز هستیم.

به طور کلی نقش دیواربا مصالح بنایی سنگین  در تلفات وجراحات انسانی بالای 75 درصد است!آیا کنترل در هزینه ساخت وساز برای کمی سود بیشتر ارزش به خطر انداختن جان هم وطنان را دارد.؟قطعا هر عقل سلیمی این موضوع را تایید نمیکند. قابل باور نیست که با گذشت سالها ، رشد و توسعه علم درزمینه ساخت وسازبه خاطر کمی افزایش هزینه و تفاوت قیمت دیوارپیش ساخته ای جی وی با دیوار پیش ساخته بنایی !متاسفانه درکشور از دیوار با مصالح بنایی سنگین استفاده میشود.درتحقیقات و بررسی  های به عمل آمده سبک ترین دیوار با مصالح بنایی حتی با داشتن والپست !!!250 کیلوگرم در هرمترمربع است ،در جریان باشید سقوط یک سفال از ارتفاع سه متر و برخورد آن به ناحیه سرقطعا جان انسان را خواهد گرفت .و علت خفگی انسان ها در هنگام وقوع زلزله ناشی از آوار سنگین دیوارهاست و پس لرزه ها نیز تنها منافذ اکسیژن موجود را بسته و خفه گی قطعیست!

برای کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

البت اگر با برخود سفال یا بلوک سنگین با ناحیه سر وصورت زنده بمانیم از حجم وآوار سنیگن مصالح بنایی قطعا جان خود را ازدست داده و امکان امداد رسانی را به شدت با کندی همراه میکند .در زلزله بم بسیاراز اجساد بیرون آورده شده از آواربه علت خفه گی ناشی از حجم آوار دیوارهای بنایی بود.



باتوجه به یک بررسی اجمالی باید به سازندگان ساختمان و کسانیکه قصد ساخت ساختمان را دارند عرض کنم :
دیوار پیش ساخته  ای جی وی در بالاترین تیپ خود 32 کیلوگرم وزن دارد.
دیوارپیش ساخته ای جی وی ای جی ویبا فاصله 40 سانت یا 60 سانت والپست دارد!
دیوار پیش ساخته ای جی وی دارای والپست افقی است!
دیوار پیش ساخته ای جی وی به هیچ عنوان و تحت بالاترین زمین لزره آوار ندارد!
دیوارپیش ساخته ای جی وی به دلیل استفاده کردن از مش در ساختار صفحات گچی وسیمانی به هیچ عنوان تخریب نمیشود.

البته مزایای دیوار پیش ساخته ای جی وی بسیاربسیار زیاد است اما به دلیل بررسی زلزله مواردی که مربوط به این بحث بود را دراین مقاله ذکر نمودیم برای اطلاع از تمام مزایای دیوارپیش ساخته ای جی وی توصیه میکنیم مقاله معرفی دیوارپیش ساخته ای جی وی را مطالعه نمایید.

در این مقاله اصلی ترین هدف اطلاع رسانی و فرهنگ سازی به شما خواننده گرامی بود و قطعا برای شما پیشنهادی داریم که : دیوار پیش ساخته ای جی ویاست .

امید است که مقبول افتد .حالا اگر متقاعد شدید که استفاده از دیوار پیش ساخته ای جی وی برای ساخت وساز یکی از اجزای اساسی و اصلی در صنعت ساخت وساز وساخت یک ساختمان است میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید با کارشناسان بخش فروش ای جی وی تماس بگیرید و از مشاوره رایگان و تخصصی همکاران بهرمند گردید.